Telehealth Victoria COP - Workshop 3

Date: Friday 30th June 2017

Location: The Royal Children's Hospital Foundation - Level 2, 48 Flemington Road Parkville

Time: 10am – 3.15pm

Purpose:

- 1) To discuss commonly reported barriers & enablers to telehealth;
- 2) To identify possible solutions for some specific challenges identified in current telehealth projects;
- 3) To launch the Telehealth Victoria COP website and discussion forum; and
- 4) To identify the resources to include in a tool kit/starter kit for telehealth services in Victoria.

Workshop agenda:

10.00 am	Welcome & Update	30 minutes
	COP Update	Lindy
	DHHS Update	Penelope
10.30 am	Session 1 – Problem solving telehealth challenges	2 hours
	 Presentation on the commonly reported barriers & enablers from Dr Anthony Smith, Acting Director And Associate Professor, Centre for Online Health, University of Queensland and Editor-In-Chief, Journal of Telemedicine and Telecare. 	Anthony
	 Interactive workshop to identify possible solutions for specific challenges identified in current telehealth projects. In is anticipated that the session will address at least the following, which have been identified as challenges by the COP: billing, counting and reporting (Medicare, ABF, VINAH); administrative processes; staff engagement and training; and technology and troubleshooting. 	Susan
12.30 pm	Lunch - provided	45 minutes
1.15 pm	Website launch	15 minutes
	This is an exciting development in the Community of Practice as the website includes an online forum for sharing resources and active discussion between members.	Alice
	You'll be able to sign up, give it a try and get started!	

1.30 pm	Session 2 – Sharing and developing telehealth resources – What to include in a Toolkit/Starter kit for Telehealth Services in Victoria	90 minutes
	 Interactive workshop to identify: What resources already exist? What resources you have that could be shared? What resources do you need? What resources need to be developed? N.B. These include resources for consumers, clinicians and project teams 	Alice
3.00 pm	Overview & Close	15 minutes Lindy
3.15 pm	 Special Interest Groups (SIG) Special Interest Groups are run by and for community of practice members. Please join one the SIG meetings on the following topics: Common Terminology Telehealth coordination when a 3rd party is involved. (Alex from Healthengine will join this group via video conference) Interpreters Medicare billing and consent 	45 minutes Susan Chris/Lindy Alice Chin-Mae
5pm	Post workshop drinks and/or dinner The Last Jar 616 Elizabeth St, Melbourne	5 pm onwards